Lahjojen Todellinen Merkitys


Muutama vuosi taaksepäin vietin 27 -vuotissyntymäpäivääni. Tämä päivä oli yksi elämäni parhaista päivistä. En pitänyt juhlaa, enkä edes ollut suunnitellut mitään erityistä kyseiselle päivälle. Perheeni ja läheiset ystäväni olivat kuitenkin järjestäneet pienen yllätyksen.

Kun tulin töistä kotiin olohuoneessani odotti perheeni, ja muutama ystävä. He istuivat siinä niin iloisen näköisinä, mutta samalla kuin olisivat pidätelleet jotakin salaisuutta. Lopulta puolisoni tokaisi, että minun pitäisi istua alas yllätystä varten. Ja tästä alkoi elämäni ylivoimaisesti paras lahja.

Vuoron perään puolisoni, vanhempani, siskoni ja kaksi läheistä ystävääni nousivat seisomaan ja lukivat lyhyen tekstin siitä, kuinka vaikutan heidän elämäänsä. Osa kirjoittivat runon ja osa tavallisen tekstin. Olin aivan otettu. Aloin väkisinkin hieman liikuttua.

Lahja on osoitus sen saajalle, että hän on antajalle tärkeä, muistettu ja ainutlaatuinen. Nämä asiat eivät korreloi lahjan hinnan kanssa, kuten usein alitajunnassa oletetaan. Halpa, tai ilmainenkin lahja voi usein olla arvoltaan moninkertainen saajan silmissä verrattuna kalliiseen lahjaan. Mikä tekee lahjasta arvokkaan, on saajan tunne siitä, että lahja on hänelle räätälöity. Yksilöidyt lahjat ovat aina merkityksellisempiä kuin generiset, mistä vaan saatavat tavarat. Siispä ensi kerralla kun haluat antaa jollekkin lahjan, tee siitä yksilöity.